sreda, 9. marec 2011

Uvajanje v prevajanje pred Ubuntu Global Jam


Kot čivkajo že vrabci na strehi, bo prvi teden v aprilu (1.4-3.4) Ubuntu Global Jam, kjer se bo Ubuntu skupnost po svetu kar najbolj poizkušala izboljšati Ubuntu 11.04 pred njegovim izidom.

Letos se bomo temu dogodku dejavno pridružili tudi v Sloveniji. 2. aprila ob 9.00 zjutraj se bomo zbrali v Kiberpipi.
K izboljšanju Ubuntuja bomo sodelovali predvsem na dva načina:
  • S prevajanjem v slovenščino in iskanjem napak v prevodih
  • S poročanjem in dopolnjevanjem poročil o hroščih v Ubuntu 11.04 beta in popravljanju teh hroščev
Na dogodek ste vabljeni vsi, ki si želite pomagati pri izboljševanju Ubuntuja ali želite spoznati ljudi, ki se s tem ukvarjajo.

Ker je za dovršen končni produkt pomembno, da se pri prevajanju držimo določenih smernic in pravil, bomo v prevajalski ekipi Ubuntu organizirali dve posebni spletni uvajanji, kjer se boste lahko spoznali z osnovnim navodili in prijemi pri prevajanju. Tako boste lahko 2.4. (in seveda tudi v prihodnje) hitro in kakovostno pomagali pri prevajanju Ubuntuja.

Uvajanji bosta organizirani v ponedeljek 14.3. in ponedeljek 21.3. ob 20.00 uri. Uvajanju se lahko pridružite preko klepetalnice tako, da med svoje gmail/jabber stike dodate stik "slovenski-prevajalci@partychapp.appspotchat.com" in se razpišete. Če se klepetalnice naveličate, pa stik preprosto odstranite.


Na slovenski Global Jam dogodek se lahko prijavite preko komentarja na ta prispevek ali pa se prijavite v klepetalnici ali naandrej.znidarsic@ubuntu.com.

Ni komentarjev:

Objavite komentar