ponedeljek, 23. maj 2011

Prevajalski sestanek 11.10



Ubuntu 11.04 je (vsaj kar se tiče slovenske jezikovne podpore) uspešno izšel. 
Po mesecu organizacijskega premora (nekateri smo/ste tudi v maju pridno prevajali) je čas, da naredimo načrte in določimo smernice za naslednjo različico Ubuntu 11.10, ki izide že čez slabih 5 mesecev.

Poskušali bomo prevesti še več, odpraviti še kakšno jezikovno neskladje ali tipkarsko napako, povečati usklajenost prevodov, pridobiti sveže nove moči in se pri tem imeti kar se da dobro. Pomembna novost ta cikel je da imamo neposreden dostop do prevodov KDE, zato bomo KDE-ju in Kubuntuju posvetili nekoliko več pozornosti kot v prejšnjih ciklih. Trenutno smo že v soft string freeze za KDE 4.7, zato lahko vsi navdušenci KDE začnete z delom. 
Oglasite se v klepetalnici in usmerili vas bomo k pravim paketom ;).

Sestanek o naslednjem ciklu bo v klepetalnici, 30.5. ob 20.00. Bodite točni, ker imamo obširen dnevni red. Dnevni red lahko najdete tukaj, lahko pa ga tudi dopolnite, popravite in dodate svoje predloge. 

Začetni sestanek je odlična priložnost za vse, ki v preteklem ciklu niso bili najbolj dejavni, ter za nove prevajalce saj boste z udeležbo izvedeli vse kar se trenutno dogaja in se bo dogajalo v bližnji prihodnosti, zato ste vabljeni morebitni opazovalci.
 
Odločili smo se, da bomo od zdaj naprej tedensko na blogu poročali koliko smo prevedli, da se bo širša javnost bolj zavedala kako pridni smo ;). Zato si nekam zabeležite kaj in koliko boste prevajali od danes (23.5.) do nedelje in nam potem to v ponedeljek sporočite na sestanku.

Prevajalski pozdrav

Andrej 

Ni komentarjev:

Objavite komentar